1. tammikuuta 2021

Kirjojen tytär - Margaret Rogerson

Kirjojen tytär
Margaret Rogrson
Otava 2020
Sorcery of Thorns, 2019
E-kirja (Storytel)

Elisabeth on aina tiennyt, että velhot ovat pahoja ja taikuus vaarallista. Hän on kasvanut yhdessä Austermeerin suurkirjastoista, hyllyiltään kuiskailevien ja rautakahleitaan kalistelevien loitsukirjojen ympäröimänä. Elisabeth toivookin kohoavansa tulevaisuudessa näiden vaarallisten kirjojen vartijaksi.

Kun joku vapauttaa kirjaston vaarallisimman kirjan, Elisabeth vaikuttaa syylliseltä ja hänet kiidätetään pääkaupunkiin kuulemaan tuomionsa. Elisabethin ei auta kuin turvautua pelkäämäänsä velho Nathaniel Thorniin ja tämän salaperäiseen palvelijaan. Pian hän löytää itsensä keskeltä vuosisatoja vanhaa juonta, joka uhkaa syöstä kirjastot ja niiden mukana koko maailman turmioon.

Mitä mieltä olin?

Tämä kirja imaisi heti mukaansa. Maailma oli mielenkiintoinen ja pidin päähenkilön alun naiivisuudesta, joka rikkoutui tarinan edetessä. Kirja ei toisaalta ollut kovin yllätyksellinen, vaan juonen kulku oli ennalta-arvattava, mutta pääpahis tuli hieman yllätyksenä onneksi. 

Pidin hahmoista, mutta jotain jäi mielestäni puuttumaan. Velho Nathaniel ja  hänen palvelijansa Silas olivat hyvin mielenkiintoisia hahmoja ja heidän taustojaankin valoitettiin. Syvyttää olisin kaivannut hahmojen välisiin suhteisiin. En kokenutta, että kirjan romantiikka olisi saanut tarpeeksi pohjaa enne tunteiden syttymistä. Pääpahiksen motiivit jäivät myös omasta mielestäni hieman liian kevyiksi. 

Loppujen lopuksi kirja oli nopeatempoista YA-fantasiaa, jonka mielellään lukee. Lopetus oli myös hyvin kirjoitettu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti