27. elokuuta 2018

Mies joka kuoli - Antti Tuomainen

http://like.fi/kirjat/mies-joka-kuoli/
Mies joka kuoli
Antti Tuomainen
Like, 2016
Kovakantinen, 301 sivua

Hauska ja jännittävä tarina rakkaudesta, petoksesta, kuolemasta ja tietenkin sienistä.

Jaakko Kaunismaa on 37-vuotias menestyvä sieniyrittäjä, joka saa lääkärikäynnillään yllättäviä ja järkyttäviäkin uutisia: hän on kuolemassa. Jatkotutkimuksissa selviää, että hän on pitkällisen myrkkyaltistumisen uhri – toisin sanoen joku on hitaasti, mutta varmasti murhaamassa häntä.

Mies joka kuoli on trilleri ja musta komedia elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja petoksesta. Se on tutkimus, jonka aiheena on yhden miehen elämä ja tuon elämän – sekä tietysti kuoleman – tarkoitus. Se on myös uudenlaista Tuomaista, ja sellaiseksi sen tekevät makaaberin huumorin sävyt.



Mitä mieltä olin?

Löysin tämän kirjan itseasiassa eräästä Suomalaisesta kirjakaupasta alennettuun hintaan. Kirjan tarina vaikutti mielenkiintoiselta, joten ostin sen sitten lopulta itselleni.

En kyllä tiedä, opinko sienistä mitään, mutta olin heti kiehtoutuneena mukana selvittämässä murhaajaa. En samaistua osannut päähenkilöön, mutta kirja piti silti mukanaan ja kuitenkin välillä pystyin tuntemaan päähenkilön niin fyysisen kuin henkisen tuskan. Pelkäsin hieman, että kirja olisi ennalta-arvattava, mutta onneksi se onnistui yllättämään minut ja joissain kohdissa kirjaa hämmennyin syvästi, että tapahtuiko tämä nyt oikeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti