29. marraskuuta 2018

Dumplin - Julie Murphy


https://otava.fi/kirjat/9789511305897/

Dumplin Isosti tai ei ollenkaan
Julie Murphy
Otava, 2016
Dumplin', 2015
Kovakantinen, 336

Takakansi:

Willowdean eli Will on lihava - ja ihan ok asian kanssa. Hänestä täydellinen bikinivartalo saavutetaan pukemalla päälle bikinit. Kunnes työpaikan hottis Bo ihastuu häneen, ja yhtäkkiä hän joutuu vastakkain aivan uuden epävarmuuden kanssa.

Kun Willin selleriä muistuttava äiti järjestää missikisat, Will ilmoittautuu kisoihin mukaan protestina. Teksasilaista pikkukaupunkia odottaa kaikkien aikojen show.


Mitä mieltä olin? 

Ostin kirjan kesällä muutamalla eurolla alennuksesta, mutta tartuin kirjaan vasta nyt nähdessäni elokuvan trailerin. 

Kirja on yllättävän hidas ja rauhallinen - takakannen perusteella olisin voinut odottaa enemmän missikilpailudraamaa ja yllättäviä käänteitä. Luulen, että asia olisi voinut haitata minua yleensä, mutta nyt taisin olla oikeassa mielentilassa enkä oikeastaan kyllästynyt kirjan kanssa missään kohtaan. 

Willowdean vaikutti uskottavalta nuorelta, vaikka en itse pystynyt samaistumaan hänen kehokumppailuihinsa koska itse olen aina ollut enemmän sellerityyppiä.  Tärkeä sanoma kuitenkin oman kehonsa hyväksymisestä välittyi. Kirjassa oli esillä niin niitä "kauniita ja ilkeitä tyttöjä" kuin myös muita, jotka joutuivat koulussa pilkatuksi kehonsa "virheiden" vuoksi. 

Itseäni eniten vaivasi ehkä hieman kliseinen tyttöjen välinen draama, vaikka sitä oikeassa elämässä onkin. Kolmiodraamankin tuntua kirjassa oli, mutta onneksi se ei pompannut silmille ärsyttävästi. 

Drag queenien mukana olo oli kyllä ehdottomasti parasta, vaikka olisin tarvinnut enemmän heidän energiaansa kirjaan. Elokuvan pitäisi olla pian tulossa netflixiin. Vaikka kirja olikin oikein hyvä, niin ainakin trailerin perusteella voin vähän toivoa elokuvan tuovan paljon lisää tarinalle. 

Katso elokuvan trailer tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti