13. tammikuuta 2019

Kuura - Elina Pitkäkangas

http://www.myllylahti.fi/kirjat/lasten-ja-nuortenkirjat/kuura-detail


Kuura
Kuura 1.osa
Elina Pitkäkangas
Myllylahti, 2016
Kovakantinen, 353 sivua

Takakansi:

Urbaania fantasiaa ja romantiikkaa sekoittava Kuura ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä, Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva.

Lukiolaiset ystävykset Inka ja Aaron elävät suojattua elämää Turun kupeessa sijaitsevassa, muurin ympäröimässä Kuurankeron pikkukaupungissa, jossa ihmissusiin törmää enää vain uutisissa tai historiankirjoissa. Tasainen arki saa kuitenkin säröjä, kun Inkan pikkuveli joutuu vakavaan onnettomuuteen. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä. Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaron ei voi välttyä - etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen  Matleena.


Mitä mieltä olin?

Tähän kirjaan kesti itselläni hetki päästä mukaan ja saada maailmasta kiinni, mutta alun hämmennyksen jälkeen olin niin uppoutunut.  Puhekielisyys on itselleni myös hieman kompastuskivi ja aiheutti lukemiseen ensin nihkeyttä, mutta sekin helpotti totuttuani siihen.

Päähenkilöt, Inka ja Aaron, olivat kiinnostavia ja yllättävän erilaisia, mitä muissa ya-kirjoissa olen tavannut. He olivat raivostuttavan teinimäisiä välillä omaan makuuni, mutta he olivat myös tavallaan hyvin aitoja. Jään odottamaan, miten paljon hahmot kasvavat trilogian seuraavissa osissa. Kirjan romanttisille suhteille en lämmennyt ainakaan vielä.

En tiedä, mitä luulin tältä kirjalta, mutta en tätä. Olin koko ajan hämmentynyt, yllättynyt ja järkyttynyt - hyvällä tavalla. Varsinkin lopetus, en tiedä mitä sanoa enkä tiedä mitä odottaa seuraavaksi.

Tämä oli yksi yllätysuosikkikirjoistani tältä vuodelta ja erittäin raikas tuulahdus. Ei ehkä jokaisen makuun, mutta kannatan kirjaan tarttumista kovasti.

+Kansi on niin kaunis, ihan senkin vuoksi ostin aikoinaan kirjan alennuksesta, vaikken ollut koko kirjaa lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti